În Deltă

Sub orice formă, sub orice toponim –  Sulina, Sfântu Gheorghe, Mahmudia, Dunavăț sau Tulcea- Delta Dunării este răsfățul absolut al iubitorului de pește.

ziua 1 – ciorbă de păstrugă, ardei umpluți cu pește, clătite cu gem de gutui

plaja 

ziua 2 – ciorbă de lufar, crap la cuptor și cartofi noi, gogoși cu smântână

crap la cuptor

girasol

ziua 3- ciorbă de perișoare cu smântână și găluști, chefal cu sos roșu, cozonac

perisoare de crapcusmantana

chefal

pe plaja

 ziua 4- cirobă de somn, șnițel de crap și cartofi fierți cu unt, gaufres cu gem de gutui

somn

snitel de crap

animale in libertate

ziua 5 – ciorbă cu perișoare și suc de roșii, scrumbie cu mămăligă, chec

perisoare

scrusimama

egrete

 și mai departe am pierdut șirul…

6 Comments

Filed under gastronomie și taifas culinar

6 Responses to În Deltă

  1. zazuetto

    Extrem de apetisante apar a fi meniurile care vi s-au servit în Deltă.

    Blogul este foarte interesant. Felicitări pentru idee și realizare.

  2. zazuetto

    Ați fost în Deltă ca orice alt vizitator, mai mult sau mai puțin la întâmplare, ați avut prieteni și/sau cunoștințe sau ați descoperit minunățiile locale printr-un mod oarecare de promovare turistică a Deltei?

    Vacile fotografiate la malul Mării Negre sunt chiar inedite.

    • Mona

      Bună ziua. Vă mulțumesc pentru apreciere. Am fost în Deltă ca orice alt vizitator, și merg în fiecare vară de vreo 9 ani deja. Am descoperit specialitățile culinare și oamenii bătând la ușă și întrebând dacă ne găzduiesc. Delta e un loc special unde animalele domestice – vacile, câinii caii, măgarii- se plimbă nestingherite. De altfel, nu au unde să fugă 😉

  3. zazuetto

    Bună ziua și bună să vă fie inima. Mereu.

    Ați menționat cursul de oenologie pe care l-ați urmat la Institutul Francez, cu Anne-Marie Rosenberg, care între timp (dacă am înțeles corect) și-a deschis propria sa afacere, podgorie, etcaetara.

    Mă iertați dacă îndrăznesc a continua a vă întreba, dar considerând că „este o distracție costisitoare,” este interesant de știut dacă ați valorificat (pragmatic, material, personal, … numiți-o) într-un fel sau altul cunoștiințele dobândite acolo (ca oenolog, consultant, jurnalist oenolog sau … )?

    • Mona

      sau ca băutor de vinuri de calitate… Aș zice că le-am valorificat mai degrabă pe plan personal, în primul rând prin dezvoltarea gustului și a expertizei în domeniul culinar și al vinului. În plus, blogul mi-a oferit ocazia nesperată de a întâlni mulți oameni pasionați de vin care mi-au devenit prieteni foarte dragi. Nu știu ceva mai de valoare decât asta. Desigur, nu exclud posibilitatea de a lucra în viitor ca jurnalist de vinuri sau consultant, dar deocamdată activez in alt domeniu profesional, iar blogul e o pasiune care dă mai multă savoare vieții de zi cu zi.

  4. zazuetto

    ” … blogul mi-a oferit ocazia nesperată de a întâlni mulți oameni pasionați de vin care mi-au devenit prieteni foarte dragi.”

    ” … iar blogul e o pasiune care dă mai multă savoare vieții de zi cu zi.”

    Precum vinurile de calitate. Ton-en-ton.

    Mulțumesc.

Leave a Reply