N-o să vă ascund că, deși m-am născut la București, Clujul este orașul meu de suflet. Încerc să trec pe la Cluj ori de câte ori pot și musai în iunie la TIFF și mi se pare că orașul se dezvoltă – cel puțin în ceea ce privește HO RE CA – într-un ritm mult mai alert decât capitala. În această atmosferă, nevoia unui târg de vinuri e cât se poate de firescă. Și așa a fost și târgul Wine Up.
Organizat într-o locație elegantă și luminoasă, la Casino în Parcul Central, târgul a avut o ofertă complexă: degustări, cursuri de inițiere în degustarea vinului pentru începători și avansați și ateliere de fotografie de produs. Printre expozanți, două premiere – DAVINO și Crama La Salina. Cum era de așteptat, cel mai bine reprezentată a fost zona transilvană – Liliac, La Salina, Nachbil, Rătești, Villa Vinea, Vinca – iar singura cramă din județul Cluj, La Salina, a fost lansată oficial în cadrul târgului.
DAVINO a fost prezent pentru prima dată la un târg în România, fapt care, din punctul meu de vedere, arată destul de clar importanța Clujului ca piață consumatoare de vin premium. Și când mă gândesc că prin 2008, cu greu găseai un bar în Cluj în care să poți bea un pahar decent de vin ! Impresionantă evoluție!
Ar mai fi de spus că târgul s-a remarcat prin organizarea impecabilă- mi-a plăcut designul modern al standurilor, ordinea și curățenia, magazinul de vinuri poziționat separat de târg – dar cred că pe viitor mai trebuie insistat și în ceea ce privește promovarea și semnalizarea. Dincolo de asta, îmi doresc ca Wine Up să devină un eveniment local de neratat asemeni TIFF-ului, o întâlnire între profesioniști și pasionați la care să-mi facă plăcere să particip în fiecare an.
Să ne vedem cu bine la Wine Up 2016 !
PS. Credit fotografii Alina Iancu