Blanc de Blancs

“Blanc de blancs” si “blanc de noirs”, sunt doua tipuri speciale de sampanie. Nu se intalnesc foarte des, pentru ca producerea lor tine de hazardul recoltei anuale de struguri. Blanc de blancs este sampania in a carei componenta intra doar chardonnay. Este delicata, fina si are un perlaj minunat. In paranteza fie spus, la francezi, o sampanie e cu atat mai apreciata cu cat perlajul e mai fin, adica bulele sunt mai mici. “Blanc de noirs” e facuta numai din pinot noir si e o raritate. In Champagne se spune ca, daca ai ocazia sa te intalnesti cu un Blanc de noirs nu trebuie sa eziti, va fi o experienta unica.

Sampania din imagine vine din tara vecina si prietena, Bulgaria si e una din preferatele mele. Pastreaza in ea toata aroma chardonnay-ului, e onctuoasa si invaluitoare si are multe bule, mici, mici. Se gaseste la Metro Ruse (Pyce), la un pret fara concurenta…

7 Comments

Filed under vinuri rare

7 Responses to Blanc de Blancs

  1. misto ideea, chiar eram zero la domeniul asta. si bine scris. cheers, ca sa zic asa.

  2. Borce

    O intrebare tehnica: pe eticheta zice ca este: “Natural Sparkling Wine”

    Inseamna ca este facut prin metoda “champenoise” traditionala sau “altfel”?

    • Nici un producator n-ar face “blanc de blancs” prin alta metoda decat cea traditionala. Ce rost ar avea sa selectionezi numai struguri/vinuri Chardonnay si dupa aia sa nu faci a doua fermentatie in sticla ? Sampania de calitate se face prin metoda traditionala. Celelalte metode s-au inventat pentru productie de masa si preturi mai mici. Despre ce scrie pe eticheta si traducere, e de scris o lunga poveste….

  3. ce inseamna “un pret fara concurenta”? macar in leva, ca ne descurcam cu exchange-ul…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.