Târgurile de vin ale primăverii

Deşi în România cele mai importante şi mai bogate târguri de vin se desfăsoară toamna, târgurile consacrate din industria vinului au loc primăvara. Principalul motiv este faptul că vinurile albe din recolta toamnei sunt proaspăt îmbuteliate şi se pot degusta şi tranzacţiona.

Cele mai importante târguri de vin din prima parte a anului sunt, în ordinea cronologică a desfăşurării lor:

ProWein, Dusserdolf, 4 – 6 martie 2012

VinCE, Budapest, 23 – 25 martie 2012

Vinitaly, Verona, 25 – 28 martie 2012

Insa în 2012, se anunţă multe târguri şi în România, aşa că oriunde veţi fi aveţi şansa să participaţi la cel puţin o manifestare din lumea vinului:

Pe lângă deja consacratele Goodwine (30 martie – 1 aprilie 2012, Bucureşti) şi Vinvest (6-8 aprilie 2012, Timişoara), se anunţă în premieră evenimente la Cluj şi Iaşi : Provino (15- 18 martie, Grand Hotel Napoca, Cluj-Napoca) şi târgul organizat de Vinul.ro şi GoodPoint, 22- 23 martie, Grand Hotel Traian, Iaşi.

Eu una sunt foarte curioasă să văd cât de tare şi-a lăsat amprenta asupra vinurilor albe mult prea fierbintele an 2011 şi sper să descopăr vinuri bune.

3 Comments

Filed under ştiri cu şi despre vin

3 Responses to Târgurile de vin ale primăverii

 1. Doresc sa particip la aceste tirguri ca producator
  de vinuri de calitate
  Cu cine sa iau legatura?

  • vinuri povestite

   In functie de orasul in care doriti sa mergeti si de perioada, puteti accesa site-urile targurilor despre care am scris.
   Am aruncat o privire pe site-ul dvs si am vazut ca faceti vin langa Breaza. Foarte interesant. Aveti deja vin pe piata sau 2011 este prima recolta a cramei ?

 2. berbecutio

  Poate ar trebui amintit si Vinaria 2012, care se desfasoara la Plovdiv in perioada 15-18 martie. 400 km de Bucuresti…se poate ajunge cu masina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.