Cine are carte are şi vin !

Îmi place să cred că, nu întâmplător, cărţile şi vinurile se aseamănă şi că nu există senzaţie mai  intensă, mai durabilă, decât aceea pe care ţi-o lasă o carte sau un vin bun.

Asemeni unor prieteni dragi, cărtile te pot ajuta să treci peste momente de cumpănă sau te pot învăţa să trăieşti cu voluptate hazardul şi lentoarea. Citite la timpul lor, pot avea puteri nebănuite în a-ţi schimba modul în care priveşti lumea. Pentru mine, cărtile şi vinurile, fac parte din „echipa cu care trecem prin lume”, aşa cum scrie Constantin Ţoiu în „Galeria cu viţă sălbatică”, despre contextul în care evoluează personajele sale.

Pentru că dintre toate bucuriile vieţii cel mai tare îndrăgesc cărţile, o să vă propun un joc al cărui scop este acela de a bea vinuri bune împreună cu cei care, ca şi mine, iubesc cărţile. În fiecare lună, în ultima săptămână, o să alegem un vin pe care să îl asociem cu o carte, în încercarea de a găsi vinuri care merită băute şi cărţi care merită citite. Concursul se deschide cu un vin primăvăratic: Fetească regală, Gramma, 2009.

Postaţi pe pagina de facebook vinuri povestite  câteva fraze prin care să argumentaţi cu ce carte consideraţi că seamănă Fetească regală, Gramma, 2009. Aveţi dreptul la o singura postare. Cel care va însuma cele mai multe like-uri de la cititori va fi declarat câştigător şi va primi ca premiu două sticle de vin Fetească regală 2009 de la Casa Olteanu Gramma şi o carte oferită de vinuri povestite,  (în măsura posibilului chiar cartea câştigătoare). Concursul se închide pe 31 martie, ora 13:00.

Spor la povestit !

6 Comments

Filed under poveştile Monei

6 Responses to Cine are carte are şi vin !

  1. pentru mine este romanul lui MiloradPavich, Peisaj pictat cu ceai!

    Deşi ceaiul şi vinul configurează culturi dinstincte, în acest caz nu e vorba de ceai, ci de vin!

  2. Desigur!
    Vreau să fiu alături de tine, dar nu pe fb!!!

  3. aha, dar nu sunt certat! Doar că nu doresc să umplu rîndurile proletariatului globalizat, pe seama marilor corporaţii…sunt şi vreau să rămîn (pe cît mi se va permite) un independent…sau, mă rog, un liber-cugetător, în afara sistemului de socializare, ci doar în cercul celor afini)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.