Prima data am auzit de ei in mod neoficial. Niste necunoscuti ofereau vin pentru ca discutiile de la sfarsitul spectacolelor de la “Sambata sonora” de la CNDB sa curga mai bine. Fara publicitate, bannere si mare agitatie. Le-am baut vinul, mi-a placut si am tot incercat sa aflu cine e crama misterioasa care da vin pentru cultura. La urma urmei, e un lucru care se intampla mai rar. Bunica imi spunea adesea, ca orice om e dator sa faca in viata si gesturi gratuite, “pentru amorul artei si bunavointa zeului”, obisnuia sa spuna. Asa mi-au devenit simpatici oamenii de la Crama Corcova…
De cateva saptamani, puteti gasi pe piata primele vinuri Corcova – Chardonnay 2009, Rosé 2009 si Cabernet Sauvignon/ Merlot 2008. Povestea lor e simpla si frumoasa: un francez si un roman, Roy & Damboviceanu, doi entuziasti care si-au dorit sa resusciteze viile de la Corcova, vii faimoase in secolul al XIX-lea, datorita eforturilor familiei Bibescu. Au renovat cramele construite de printul Antonie Bibescu si au cumparat butasi din Franta cu care au replantat 40 de hectare de vie. Au angajat un oenolog francez, Laurent Pffeffer, scolit la Bordeaux. Cultiva soiuri de strugure specifice zonei: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Feteasca Neagra, Muscat Ottonel si Chardonnay. Dar si un soi plantat in premiera, care mi-a starnit curiozitatea – Shiraz-ul. Iata suficiente motive ca sa-i iei in serios.
Cum tocmai voiam un vin prietenos, de vara, am incercat rosé-ul de la Corcova. E un rosé din merlot, sec si la obiect, cu arome de grapefruit si portocale rosii, dublate de note discrete de flori de migdal. Mi-a placut in mod deosebit finalul distinct amarui, lung, samburos, cu nuante de migdala.
Indraznesc sa zic ca daca se tin in continuare de treaba, o sa tot auzim despre vinurile de la Corcova.
Ai idee cat costa (si unde se gasesc)?
La Bucuresti se gaseste la magazinele Arte&Vino (Parcul Carol) si Nick Classic (Piata Dorobanti), la restaurantele Van Gogh si Omnivore’s Dilemma. Rose-ul e in jur de 25 lei. Sper sa-l distribuie si in supermarket…
Eu am dat chiar de dl.Pfeffer in persoana anul trecut …Era prea devreme, atunci nu cred ca aveau gata nici-un vin …
Dar, m-am gandit eu …el este un personaj incantator, nu are cum sa faca vinuri proaste …se pare ca nu m-am inselat!
Ah, ce m-as intinde si eu acum pe nisip cu o Corcova in brate…
ihi… combinatia aburului de condens de pe sticla, pe care il ghicesti sarat, cu nisipul fin, menit sa se muleze pe degetele de la picioare… si cu povestile tale cu flori de migdale… mi se muta ploaia de afara direct in gura!
Cam asta am facut si eu 🙂
Mona, ma bucur ca au gasit pretul corect. Cand mi-au trimis o sticla din cupajul rosu dupa lansare nu stiam cat va costa si am zis ca sub 30 va fi bine primit.
Intradevar…
Eu, din contra, sper să nu ajungă în supermarketuri!
1.Căci un vin bun nu are ce căuta acolo.
2. cantitatea mică de vin produs nu le va permite (oricum) acest lucru.
Merci că ai adus în atenţie şi micii întrerpinzători)))
Am reusit in weekend sa degust o sticla de cabernet sauv/merlot, un vin frumos, curat, care trebuie lasat sa respire cel putin 1 ora, inca tanar, multa vanilie. Preturile de lista sunt intre 18 si 21 lei+TVA. Eticheta este extraordinara, simpla, in care mesajul este direct si usor de inteles. Bun venit in lumea vinurilor!
Mi-a placut si mie eticheta, eleganta si ingrijit realizata.
De remarcat şi acurateţea site-ului celor care produc aceste vinuri: http://www.corcova.ro/
Fără îndoială, eticheta de pe sticlă este esenţială, minimalismul celei de la Corcova arată mult bun-gust, profesionalism şi “ochirea” unui consumator rafinat, matur, cunoscător fin în ale licorilor…
apropo de eticheta…mie mi-a placut introducerea cablurilor electrice pe fundal. fixeaza cumva in realitatea cotidiana crama