Vinul săptămânii – Riesling la Salina

În prag de Crăciun, o recomandare de vin roșu ar fi poate, mai potrivită. Totuși, vreau să vă povestesc despre un vin alb, care a fost una dintre cele mai plăcute surprize ale anului 2019 : La Salina, Issa, Riesling 2017.

Cu ocazia inaugurării cramei La Salina, la prima ediție Wine Up, în 2015, am făcut o plimbare pe delaurile de lângă Salina Turda și am povestit atunci cu oenologul Ovidiu Maxim, despre plantațiile noi de Riesling de Rhin și de Pinot Noir. Iată că după 4 ani, vinurile lor confirmă așteptările pe care le aveam atunci, admirând terasele replantate cu viță de vie și ascultând cu câtă pasiune ne povestea oenologul despre vinurile viitoare.

Am degustat recent, atât rieslingul Issa 2017 cât și chardonnay-ul 2017 și sunt plăcut impresionată de calitatea vinurilor, mai ales dacă luăm în calcul și prețul de aproximativ 35 de lei la raft în magazinele specializate. Rieslingul se deschide cu aromele tipice de miere și flori ale soiului, are adiditate bună, un parcurs gustativ, rotund, echilibrat și cu finiș mediu. Un vin cu tipicitate de soi, pe care îl veți bea cu plăcere.

Sărbători fericite !

4 Comments

Filed under vinuri povestite şi recomandate

4 Responses to Vinul săptămânii – Riesling la Salina

  1. Ne puteti spune un magazin in care putem gasi acest vin?

  2. …chiar dacă pentru mine vinurile albe se asociază cu arșița, căldura și zăduful – cărora acestea le pun, de regulă, cep!))) – nu pot să nu fiu în asentimentul tău, Mona, că vinurile de la crama „La Salina” sunt un must! Trebuie încercate de orice iubitor de vin alb, și mai ales de amatorii de vinuri autohtone!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.