Concursul Vinuri povestite la final

Dupa o saptamana de concurs, iata care au fost propunerile si voturile cititorilor:

Locul 1 – Gramma Cuvée Visan – 125 voturi (propusa de Cristian Constantin Olarasu)

Locul 2 – Corcova Syrah, Dealul Racoveanu – 39 voturi (propusa de Alina Floroi)

Locul 3 – Corcova Rosé – 22 voturi (propusa de Ioana Mateescu)

Au mai primit voturi: Alira Merlot – 17 voturi, Corcova Rosé Magnum – 15 voturi, Cramele Oprisor Passarowitz – 13 voturi si Erotikon – 10 voturi, Rotenberg Merlot Ceptura – 7 voturi, Prince Stirbey Merlot – 7 voturi,  Arezan Murfatlar – 6 voturi, Puterea Ursului – 5 voturi si cate 3 voturi – Fatum Murfatlar, Cantus Primus Cabernet Sauvignon Cramele Halewood si Cramposie Casa Isarescu.

Fara nici o pretentie de a considera acest concurs reprezentativ, o sa-mi permit sa fac cateva observatii. In primul rand, sunt foarte bucuroasa de coincidenta care face ca primele etichete din clasamentul acestui concurs sa fie cam de aceeasi varsta cu blogul Vinuri Povestite. In plus, apreciez foarte mult la aceste doua marci de vinuri atat de tinere – Gramma si Corcova – faptul ca au stiut sa se fereasca de capcana unor nume straine si de denumiri de tip “Château X” fara vreo acoperire reala, si au ales pentru gamele lor extinse, nume romanesti cu sonoritate proaspata, pline de seva “terroirului” ca (dealul) Visan si respectiv dealul Racoveanu. Si nu in ultimul rand, cred ca cele 3 etichete Corcova, propuse in acest concurs si aflate pe locurile 2, 3 si 5, sunt dovada notorietatii in piata obtinuta nu numai printr-o eticheta frumoasa, ci si printr-o campanie de comunicare bine construita.

In ceea ce priveste premiul acestui concurs, marturisesc ca am zabovit indelung in fata rafturilor din pivnita pentru ca sunt destule vinuri romanesti bune care puteau fi alese. In cele din urma, din ratiuni sentimentale, m-am hotarat la Terra Rossa 2007, Domeniile Clos des Colombes. Fara cei doi ani magici de cursuri despre vin alaturi de Anne-Marie Rosenberg acest blog nu ar fi existat si eu nu as fi fost o pasionata de vin. Dincolo de respectul si recunostinta datorate oricarui profesor, o admir pe Anne-Marie pentru libertatea de a se retrage pe o proprietate de 4 hectare, la 23 August, si de a face vin dupa cum vrea sufletul ei.

Multumesc pentru sustinere tuturor prietenilor din lumea vinului si din afara ei, si mai ales cititorilor necunoscuti care s-au lasat antrenati in acest joc si cu care am schimbat pareri pentru prima data. A fost atat de placut incat ma gandesc sa propun acest concurs si anul viitor, la aniversarea a 3 ani de Vinuri Povestite.

2 Comments

Filed under vinuri româneşti

2 Responses to Concursul Vinuri povestite la final

  1. Alinax

    Viata lunga Mona, la carma Vinurilor Povestite!
    A la votre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.