Noutăţi şi recomandări la Goodwine

Ca în fiecare an, noiembrie e bogat în cărţi şi vinuri. În perioada 21- 24 noiembrie, respectiv 22- 24 noiembrie la Romexpo,  se vor desfăşura atât târgul de carte cât şi târgul de vin, un bun prilej pentru a degusta şi compara ofertele podgorenilor şi pe cele ale editorilor.

vinuri2

Şi în acest an cabernet sauvignon-ul are cea mai consistentă prezenţă. Veți avea ocazia să degustați atât recolte mai vechi pe piață cum e Cabernetul Soare 2007 de la Vinarte, acum în formă maximă, cât şi noutăți, de exemplu, Eticheta roşie 2011de la Oprisor, un vin care n-a stat mult în butoi, e mult mai fructat, mai suculent şi surprinzător de băubil încă de pe acum. Dacă vă place acest soi, puteți încerca o mulțime de recolte, din toate zonele ţării, cu stiluri de vinificare diferite: cabernetul nebaricat de la Avincis, Cabernetul de la Via Sandu, Cabernetul 2009 Reserva de la Stirbey, Cabernetul Selene de la Recas, Cabernetul Alira, Cabernetul de la Aurelia Vişinescu şi Hyperion Cabernet Sauvignon de la Halewood. Târgul e o ocazie foarte bună de a compara între ele vinurile din acelaşi soi, de a înţelege diferenţele, dar şi de a afla mai multe despre universul gustativ propriu.

Dintre noutăți: Prince Matei 2009 Vinarte; Cuvee 2011 (negru şi novac) Prince Stirbey; Pinot Noir 2011 Avincis; Neptunus Shiraz 2011 Halewood; I din Ispita Oprişor; Terra Romana Fetească albă şi sauvignon blanc 2011 S.E.R.V.E; noile vinuri Alira.

Dintre surprize, două vinuri reuşite din soiuri nărăvaşe: Vinul Cavalerului Pinot noir 2011 S.E.R.V.E; Băbească neagră 2011 de la Cramele Delta Dunării.

De asemenea, nu ratați Crama Borha – cu o bună selecție de vinuri din Spania şi standurile micilor producători din Republica Moldova.

În ceea ce mă priveşte, sper ca la sfârsitul zilei să mai rămână loc şi pentru un spumant din crâmpoşie şi un toast în sănătatea viticultorilor.

5 Comments

Filed under ştiri cu şi despre vin

5 Responses to Noutăţi şi recomandări la Goodwine

 1. In premiera la GoodWine 2013 vom avea si vinuri portugheze din portofoliul Premium Drinks – http://www.premiumdrinks.ro si cu ingaduinta organizatorilor (Dl. Andrei Iva) incercam sa organizam degustari personalizate cu participarea a 4-5 producatori (proprietarii podgoriilor) portughezi: Martha’s Porto, Alta Pontuação, Quinta da Casa Amarela, Quinta dos Abibes e Adega Cantanhede.

  • Mona

   Pai asteptam degustarile cu nerabdare. Asta si lipseste la Goodwine, un program antrenant de degustari personalizate si seminarii…

 2. hmm, sticla mea de PN Vinul Cavalerului a avut un nas foarte ciudat si usor deranjant de cauciuc ars. Gustul ok, dar nasul nu prea

  • Mona

   Ciprian, cel mai probabil a avut un defect. Nu vreau sa zic ca este vreun vin mare, dar mi s-a parut ca se apropie foarte mult de ceea ce ar trebui sa fie pinot noir-ul. M-am bucurat gandindu-ma ca totusi exista potential.

 3. sper ca era un defect, pt ca in rest am avut aceleasi senzatii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.