Enfin Mark Dworkin vint…

Degustările de la târgurile de vin îmi amintesc de caleidoscopul cu care mă delectam în copilărie:  imagini recompuse, arome fragmentate, crâmpeie de senzaţii care se vor actualiza, întotdeauna, altfel.

De fapt, nu ştii cum va fi momentul tău al întâlnirii cu vinul. Poate fi mut şi timid, ca un premiant de care eşti mândră, dar care refuză să spună în public poezia pe care aţi repetat-o acasă, sau locvace ca un octogenar care a schimbat trei regimuri politice şi are tolba plină de poveşti.

Când gust un vin nou, cel mai tare îmi doresc să pot privi prin el, în viitor. Degustările “en primeur“ au farmecul unui joc de noroc în care miza cea mare e propria ta satisfacţie. În ceea ce priveste 2011, ne întâmpină, deocamdată, cu o ofensivă de vinuri albe, proaspete, crude şi primăvăratice, pe care le mai puteţi degusta şi azi, la Goodwine.

Premierele ?

Vinurile Liliac – vii tinere, oenolog austriac. Nu prea înteleg de ce au ales un nume aşa bizar, dar vinurile sunt corecte şi plăcute.

Şi, în sfârşit, Jidvei face vin ! Mark Dworkin e autorul vinurilor albe din 2011, gamele Ana şi Maria.

Mi-au plăcut: Sauvignon blanc 2010 şi Rosé 2011 de la Stirbey, Fetească albă 2010 asamblată cu Pinot gris 2011 de la Avincis, Pinot Noir 2009 de la Budureasca, şi Roero arneis 2010 Tenuta Carretta de la Eduardo Miroglio.

Aştept cu nerăbdare să le degust din nou alături de prieteni.

6 Comments

Filed under ştiri cu şi despre vin

6 Responses to Enfin Mark Dworkin vint…

 1. Doamna T

  Si cu ce preturi vor intra pe piata noile vinuri Jidvei si Liliac ?

 2. berbecutio

  Liliecii ar fi de pe la 36 pana la 50, cu exceptia Liliacului dulce, care pleaca de la 65. Jidveiurile vor pleca de pe la 50. Info…”pe surse”.

  Chiar tuturor ne-a placut FA+PG de la Avincis, fara nicio exceptie…

 3. Dworkin “recidivează” după REdark-ul bulgăresc şi ALIRA românească?

  • vinuri povestite

   De fapt, i se spune ” a flying winemaker” :). Din cate am inteles, mai are astfel de colaborari si in Israel si Turcia (Kavaklidere).

 4. Judecînd după site-ul de vinuri Kavaklidere: http://www.kavaklidere.com/products.aspx
  te-ai şi mira să nu fie prezent şi Dworkin printre creatorii lor:-)
  Mulţumesc pentru această info!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.